AVONDJE UIT GEWEEST

KERSTBAL M.M.V. HET NEDERLANDS DANS ORKEST 17 DECEMBER 2011 terug naar uit geweest

WERELDRECORDPOGING CHACHACHA TEN BATE VAN DE STICHTING SPIEREN VOOR SPIEREN 5 NOVEMBER 2011 terug naar uit geweest
Helaas is het wereldrecord niet gehaald; er deden wel veel, maar niet meer dan 45.000 mensen mee. Grote winnaar van deze actie is de stichting Spieren voor Spieren; de totale opbrengst voor dit goede doel was ca. 10.000 euro ! In Almere is ca. 1500,- opgehaald; niet alleen Omroep Flevoland en Almere Deze Week besteedde aandacht aan deze actie, maar zelfs Radio 538 ! Klik hier voor het interview met Diana: ht
tp://www.538gemist.nl/zoeken?query=chacha&filter_audio=1&filter_video=1


WIENER BALL 5 FEBRUARI 2011 terug naar uit geweest
Het Wiener Ball is een van oorsprong Oostenrijkse traditie, die vanaf de jaren '60 ook in Nederland als jaarlijks terugkerend evenement is geintroduceerd. Deze Nederlandse versie vindt jaarlijks plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. 
Vanaf oktober 2010 tot het weekend voor dit evenement hebben 64 debutanten wekelijks hard geoefend op de ingewikkelde patronen waarmee ze het bal openden. Uiteraard was hij erbij in Huis ter Duin, overdag om bij de generale repetities de laatste puntjes op de i te zetten en 's avonds om in de grote zaal de opening van het bal door 'zijn' debutanten te leiden. Ook voor de ouders van de debutanten waren er danslessen in de periode voor het Wiener Ball, om speciaal voor deze avond te leren dansen of hun dansvaardigheid op te frissen. Het instuderen van alle dansen gebeurt in 'gewone' kleren, net als de generale repetities overdag op de dag van het bal. Op de grote avond dragen de meisjes lange witte jurken en een diadeem, de jongens een rokkostuurm inclusief lakschoenen of een uniform. De traditionele opening door deze debutanten is een van de hoogtepunten van een geweldig gevarieerd evenement. In diverse zalen kon er gedanst worden, op klassieke muziek of de klanken van een big band, en er was ook in een zaal met disco voorzien.

    

DE HAPPENING 12 ½ JAAR REUNIE - FEEST 7 JANUARI 2011 terug naar uit geweest
Dit was het eerste jubileum-evenement ter gelegenheid van DE HAPPENING 12 ½ JAAR !
Oude en nieuwe dansvrienden troffen elkaar, soms na lange tijd, weer op of naast onze dansvloer. Niet alleen degenen die zich tevoren via email hadden aangemeld voor dit feest, maar ook anderen die kort of al wat langer geleden dansles bij ons hadden vonden de weg naar ons terug. Sommigen die al jaren geleden voor het laatst gedanst hadden maakten gebruik van de mogelijkheid tevoren even wat dansen op te frissen zodat ze beslagen ten ijs kwamen. 
Tijdens de avond gaven Glenn en Patricia een prachtige dansdemonstratie; extra bijzonder omdat ze pas een paar weken samen dansten. En dit partnership is zeker niet onverdienstelijk; op 9 januari, twee dagen na deze avond, werden ze bij het NK youth eerste in de ballroom !NVD 90 JAAR NATIONALE DANSDAG 13 MEI 2010 terug naar uit geweest
Ter gelegenheid van het 90 jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging van Dansleraren werd een Nationale Dans Dag georganiseerd in Nijkerk. Tijdens deze dag kon je zelf dansen (er waren verschillende workshops en wedstrijden) maar ook kijken naar dansen (er waren verschillende demonstraties en prof-wedstrijden). DE HAPPENING ging met ruim 60 man naar deze supergezellige (Hemelvaarts)dag !
Kijk hier naar een filmpje Nationale DansDag 2010

 

DIPLOMAPARTY'S JUNI 2008 & 2009 terug naar uit geweest
Een of meer van deze feestelijke dansavonden sluiten altijd het dansseizoen af. Een drankje, een dansje, soms een of meer dansdemonstraties, plus natuurlijk de uitreiking van de danstest-certificaten, met zoals altijd speciale aandacht voor diegenen bij wie de negens van hun cijferlijst afstraalden. Op naar het volgende dansseizoen !

  

DE HAPPENING 10 JAAR JUBILEUM PRIJZENFESTIVALS 19 APRIL 2008 & 25 APRIL 2009 terug naar uit geweest
De finale van onze Jubileum Spaar Actie ter gelegenheid van DE HAPPENING 10 JAAR ! Tijdens deze feestelijke, geweldig gezellige, maar ook spannende dansavond gaven we honderden prijzen weg ! Allereerst was er voor iedereen die tijdens deze avond kwam dansen een leuke prijs. En hierbij betekende iedereen ook echt iedereen, waarbij je ook nog eens zelf je prijs mocht uitzoeken. 
Daarnaast konden degenen die in de loop van het hele dansseizoen 2007-2008 Jubileum Zegels hadden gespaard en hun volle spaarkaart(en) tijdig hadden omgeruild voor een (of meer) voucher(s) zelf een keuze maken uit ruim honderdvijftig prachtige prijzen, die aan het begin van de avond allemaal in alfabetische volgorde door Diana werden opgesomd. Er was (houd je vast) onder andere een Triker ligfiets, een Philips perfect draft beertender, een Tefal pannenset, een BK kinderkookset, meerdere barbecues en koffiezetapparaten, een Philips tondeuse, een Philips gezichtsbruiner, een Philips epileerapparaat, een Swatch horloge, diverse CD's, DVD's en (aan iedereen was gedacht) Video's, diverse eau de toilettes en beautysets voor hem en haar, koffers, grote en kleine tassen en tasjes, verschillende rugzakken, badlakens en parasols. Er waren meerdere zilveren en verzilverde kado's (voor poetsfans), vele kristallen en glazen items (voor afwasfans), plus ook nog een luxe ontbijtje voor twee en een weekendje Duitsland voor samen of het hele gezin. Er waren dingen om op te blazen, vol te stoppen, neer te zetten, op te hangen, te sparen, vol te gieten, leeg te drinken, op te eten, te veel om op te noemen. Bovendien, als klap op de vuurpijl, maakte iedere gast aan het eind van deze superavond kans op de 'doos met het vraagteken', en was er voor degenen met een voucher kans op de hoofdprijs: een LCD TV ! En tussen de prijzen door werd er ook nog gezellig gedanst ! Iedereen ging met een grotere of kleinere prijs naar huis, sommigen met armen, tassen en dozen vol. Hier enkele van de winnaars: Jerry en Kitty Hoogeman gingen op de Triker naar huis, de jarige Rob en zijn Afra gingen met de beertender weg (zij kozen later ook nog bijbehorend glaswerk), Colin en Desiree McNaught kunnen samen ontbijten op bed met beschuitje.nl, Samantha en Shanna Vink hadden in een klap hun halve uitzet bij elkaar met armen vol prijzen, waaronder een Tefal Supremia koffiezetter plus pads, de jarige Joey gaat met zijn ouders en familie een weekendje naar Duitsland. De familie Timmermans/Welsch won de doos met het vraagteken en onthulde tot vermaak van de hele zaal de inhoud ervan: een halfjaarvoorraad wc-papier voor het hele gezin, en Karlijn Schuitemaker won (hoewel ze slechts met een voucher meedeed) de LCD-TV.  Op 25 april 2009 deden we dit evenement nog eens, met in het prijzenpakket dit maal o.a. een skelter en een tafelvoetbalspel, en natuurlijk weer een LCD-TV. Geniet mee via de foto's ! 

 

 

 


DE HAPPENING 10 JAAR JUBILEUMFEEST 29 MAART 2008 terug naar uit geweest
Ons Jubileumfeest ter gelegenheid van DE HAPPENING 10 JAAR ! was in een woord GEWELDIG ! De muziek van het Nederlands Dans Orkest (In volle bezetting, dus 22 man, met twee zangeressen) was super, de zaal was vol feestelijk geklede gasten, zover waren we op de hoogte.  Wij hadden bloemen bedacht voor twee bijzondere mensen: voor Netty, die bijna 10 jaar geleden toevallig te gast was bij ons op de eerste avond die we onverwacht niet alleen afkonden, toen spontaan van gast in gastvrouw veranderde en sindsdien niet meer is weggeweest, en voor Henk, die tijdens de verbouwing in de zomer van 2007 bijna bij ons is komen wonen, voor elk probleem een oplossing heeft en ons regelmatig inspirerende ideeen en mogelijkheden aanreikt, en een roos als bedankje voor alle orkestleden. 
En opeens kwam daar een voor ons totaal onverwacht feestlied plus een prachtig kado; een schitterend bord voor in de hal. 
Dank je wel als je er was, als je hebt bijgedragen aan de kado's, als je hebt bijgedragen aan de organisatie van dit evenement, maar ook als je er niet bij was maar wel elke week gezellig bij ons danst of gedanst hebt, want zonder de inbreng van jullie allemaal was dit feest niet mogelijk geweest. DANS JE WEL ! 
Je kunt mee- of nagenieten via dit verslag en de foto's en/of via de muziek van het Nederlands Dans Orkest, die we nog vaak zullen spelen, maar die je ook bij ons op cd kunt aanschaffen voor thuis.NIEUWJAARS-GALA-BAL 5 JANUARI 2008 & 3 JANUARI 2009 terug naar uit geweest               
 Zoals elk jaar toostten wij samen met alle aanwezigen met bubbels op en gezond, gelukkig en swingend nieuwjaar, maar deze keer was de toost extra speciaal. Wij hadden namelijk van te voren in alle glazen een kraaltje gedaan. Iedereen kon in de twee weken na deze feestelijke avond met het kraaltje en het verhaaltje van dit feest bij Blokker in Almere-Buiten met een flinke korting een gouden of zilveren sieraad of horloge gaan uitzoeken. Maar de verrassing werd nog leuker toen wij vertelden dat degene die in zijn glas geen champagnekleurig, maar groen kraaltje had gevonden, van ons deze avond al een gouden sieraad mee naar huis kreeg ! Speciaal ter gelegenheid van DE HAPPENING 10 JAAR ! Niet een, maar wel twee glazen bevatten zo'n groen steentje, en daar hadden wij op gerekend: Feite Brinksma kon zijn vrouw Renee een gouden ring met zirkonia kado doen, en Cock van Puffelen gaf zijn Ineke een gouden schakelarmbandje mee naar huis ! Daarnaast waren er speciaal voor deze avond extra luxe koude en warme hapjes, verzorgd door Ruud en Anneke, de cateraars van ons kerstbuffet (zie onder). Geniet mee via onderstaande foto's. Ook het Nieuwjaars-Gala-Bal 2009 was zeer geslaagd, mede dankzij een verrassende onthulling ...

 

KERSTSOIREE 22 DECEMBER 2007 terug naar uit geweest
Ook het Jubileum-Kerstsoiree was extra speciaal. Alweer voor de tiende keer waren een heerlijk hapjesbuffet en gezellig dansen de basisingredienten voor deze avond. Dat mw. van Bemmel van Stichting De Opkikker persoonlijk de cheque met de opbrengst van de Dansmarathon (€ 2000,- zie onder) in ontvangst kwam nemen en dat alle gasten met een bijzonder kerstkado naar huis gingen maakten deze avond extra bijzonder !  KERSTKADO VOOR IEDEREEN IN DECEMBER 2007 terug naar uit geweest
Ter gelegenheid van DE HAPPENING 10 JAAR ! besloten wij iedereen die in de week voor de kerstvakantie op dansles kwam, tijdens de dansles een kerstkado te geven: de cd Kerst met de Toppers. Dit geheel onverwachte kado werd door iedereen, elke les weer, positief ontvangen !     KERSTBUFFET - DANSANT 15 DECEMBER 2007 terug naar uit geweest
Vanaf het allereerste kerstbuffet-dansant dat wij organiseerden is dit super-evenement elk jaar opnieuw uitverkocht geweest, en daar zijn we best trots op ! Ook bij deze 10e jubileum-editie was dit het geval. 
Ontvangst met een welkomstcocktail, sfeervolle dansmuziek, en een overheerlijk uitgebreid luxe koud en warm dinerbuffet, inclusief wel twee (!) voorgerechten en een spetterend jubileumdessert, plus een gezellige verrassing om met z'n allen in een grote kring te doen... Geniet mee via onderstaande foto's van dit geweldige Jubileum-Kerstbuffet-Dansant. Ook de kerstbuffetten hierna waren weer succesvol. 

 

WK SOUTH AMERICAN SHOWDANCE 1 DECEMBER 2007 terug naar uit geweest
Onderdeel van de sponsoractie ten bate van Stichting De Opkikker (zie hieronder) was de verloting van twee kaarten voor het WK South American Showdance, die op 1 december in het Kurhaus in Scheveningen werd verdanst. Deze kaarten waren door DE HAPPENING beschikbaar gesteld. Roel en Gerda Nieuwenhuis waren de gelukkigen die tijdens een luxe high tea dit evenement mochten meemaken. Dankzij hun winnende lot hebben zij mogen genieten van schitterend dansen en high tea-en op niveau !

  ,  

DANSMARATHON 4 NOVEMBER 2007 terug naar uit geweest
Deze grote sponsor-dans-actie van DE HAPPENING ten bate van Stichting De Opkikker uit Almere ter gelegenheid van  DE HAPPENING 10 JAAR ! was een groot succes. Op Omroep Flevoland Nieuws waren beelden van dit evenement te zien, de Almeerse kranten hebben er aandacht aan besteed, en op teletekst stond een kort verslag. Bijna 100 deelnemers dansten maximaal 10 uur lang, waarin 188 dansen voorbij kwamen. Niet alleen quickstep, chacha, wals, tango, maar ook Lord of the Dance en andere dansvormen. Ook was er ruimte voor fundansen als pasonaise, sirtaki, chocolate, saturday night fever en kabouter plop, en natuurlijk was er ook meermalen (op verzoek zelfs meermalen!) lief klein konijntje en ...zwemles ! Aan het eind van de marathondag was er al 840 euro binnen, maar de totale opbrengst was pas eind november bekend: maar liefst € 2000,- ! Tijdens het Kerstsoiree op 22 december is de cheque feestelijk overhandigd. Namens De Opkikker: BEDANKT !HAPPENING KAMPIOEN BIJ NK G-KLASSERS 13 OKTOBER 2007 terug naar uit geweest              
Voor het eerst werd in Nederland een Officieel Nederlands DansKampioenschap voor G - Klassers gehouden. Niet het niveau van de dansers was bij dit evenement het belangrijkste, maar plezier in het dansen stond voorop. Het was een supergezellige dag met een optreden van een super artiest: Eddy !  Dit NK werd gehouden in Sportcentrum Papendal in Arnhem. Deelname was mogelijk in twee klassen: Duo (beide danspartners hebben een beperking) en Combi (een van de danspartners heeft een beperking). Martin, Carla, Kees, Annie, Edith, Ria en Gea, zeven van de deelnemers aan de dansles voor mensen met een verstandelijke beperking op maandagavond bij DE HAPPENING deden mee aan dit NK en … ze waren allemaal kampioen ! Er waren geen verliezers, het was een feestdag voor iedereen, met voor alle deelnemers een echte gouden plak, en een live gezongen Wilhelmus. En ook nog op de foto met voorzitter Cor. Kijk maar !
Dit NK was een initatief van Stichting Danssport Op Maat Nederland, waarvan DE HAPPENING de doelstellingen ondersteunt.