AVONDJE UIT GEWEEST

DE HAPPENING 10 JAAR REUNIE - FEEST 8 SEPTEMBER 2007 terug naar uit geweest 
Dit was het eerste jubileum-evenement ter gelegenheid van DE HAPPENING 10 JAAR !
Oude en nieuwe dansvrienden troffen elkaar, soms na lange tijd, weer bij ons op de dansvloer of aan de bar. Niet alleen degenen die zich tevoren via email hadden aangemeld voor dit feest, maar ook anderen die kort of al wat langer geleden dansles bij ons hadden vonden de weg naar ons terug. Sommigen die al jaren geleden voor het laatst gedanst hadden maakten gebruik van de mogelijkheid tevoren even wat dansen op te frissen zodat ze beslagen ten ijs kwamen. En met succes !DANSSCHOOLMORFOSE ZOMER 2007 &2008 EN KERSTPERIODE 2009 / 2010 terug naar uit geweest
Aan de vooravond van ons 10e dansseizoen (met extra DE HAPPENING 10 JAAR ! jubileumacties en -activiteiten) was het het tijd voor een flinke dansschoolmorfose. Met hulp van een aantal dans- en klusfans, waar we heel erg gelukkig mee waren (plus een aantal professionals, want er waren klussen bij die zelfs een ervaren doe-het-zelver niet gaat redden...) heeft DE HAPPENING in de zomer van 2007 een complete restyling ondergaan. Werkelijk alles is onder handen genomen, van boven naar beneden en van achter naar voor. De hele zaal moest ontruimd worden (en later weer ingericht natuurlijk). 'Zaal B', 'Corrie aan', voor ons zijn het gevleugelde woorden geworden, die altijd aan deze zomer verbonden zullen blijven. Goede voornemens hebben we ook gemaakt: paaldansen maken we mogelijk na de volgende verbouwing ! Via de foto's hieronder een indruk van de voortgang van deze megaklus, plus enkele van het eindresultaat. In de zomer van 2008 hebben we er nog een extra schepje (groen) bovenop gedaan.
 
In de kerstperiode 2009 / 2010 werd tenslotte als klap op de vuurpijl ook nog de oude parketvloer vervangen door een nieuwe van bijna 160 m2 massief eiken !

TOPPERS IN CONCERT 7 JUNI 2007 terug naar uit geweest
Het enthousiasme waarmee al onze dansers de benodigde C1000 zegels bij elkaar spaarden plus onze financiele bijdrage vormden samen de basis voor ons gezamenlijke kado voor de toppers van ons eigen barteam: een feest- en meezingavond bij de Toppers in concert in de Amsterdam Arena. Tevoren samen eten en vervolgens met z'n allen naar Amsterdam om te genieten van een fantastische avond ! Uiteraard met eersterangsplaatsen vlak naast de catwalk waarlangs zij en de andere artiesten van die avond telkens opkwamen en weer weg gingen. Ruim de kans dus om niet alleen beroemde gastartiesten zoals Lee Towers en Engelbert Humperdinck, maar natuurlijk ook de toppers zelf een hand te geven. Lonneke had die avond zelfs alle drie de toppers te pakken !

 

HOLLAND PARTY 5 MEI 2007 terug naar uit geweest
Henk en Julia, Marco en Arita en Arnold en Sandra gingen voor goud bij het bedenken en organiseren van dit echt Hollandse themafeest. Een in oranje en roodwitblauw aangeklede zaal, een warme ontvangst met een echt Hollands bakkie koffie met vers gebakken krentenmik en dansmuziek van Hollandse bodem (met hier en daar een smokkeltje...) legden de basis voor een gezellige dansavond met een geweldige sfeer, uiteraard in stijl geopend door het Wilhelmus. 
Heerlijke Hollandse hapjes als kaas, worst en haring met uitjes of roggebrood (natuurlijk geserveerd op z'n Hollands: gratis en veel !) en een oudhollandse stoelendans als spelelement deden de rest. Spontaan meezingen met het nummer 'Droomland' door Jos werd beloond, evenals een even spontane maar pittige muziekvraag, die alleen door Kees goed werd beantwoord. Ook werd beroep gedaan op een typisch Hollandse eigenschap: vrijgevigheid als het gaat om een goed doel. Er was een grote loterij met prachtige prijzen, waarvan de opbrengst ging naar Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Maar ook bij dit onderdeel werd de Hollandse mentaliteit niet vergeten: om te beginnen had iedereen bij zijn entreekaartje een gratis lot gekregen... En tot slot nog een bijzonderheid: het organiserende team was er dankzij een groot aantal sponsors (waaronder Heineken, Deli XL, Bakkerij van der Wal uit Apeldoorn, C1000 en DE HAPPENING ) in geslaagd om deze avond budgetneutraal (een moeilijk woord voor het oerhollandse begrip 'gratis') op te zetten. Wil je meegenieten ? Hieronder enkele foto's.

Dit feest was het laatste van drie themafeesten die in seizoen 06-07 zijn georganiseerd in het kader van de themafeestenwedstrijd van DE HAPPENING . De gasten van dit feest gaven deze avond gemiddeld een 8,78 op het beoordelingsformulier, de hoogste score van de drie feesten dus ! Maar het zou geen echt Hollands feest zijn als er niet wat te zeuren viel. Van 'waar waren de bitterballen ?' tot 'volgende keer wel koekhappen !' Kortom: de Holland Party heeft zijn doel(groep) bereikt !
 


TEAMMATCH 9 APRIL 2007 terug naar uit geweest
Een van de leukste evenementen van het jaar: onze schoolwedstrijd voor teams !
3 Teams onder leiding van een captainspaar gingen de strijd aan om de Eer en de Wisselbeker, plus nog een aantal andere niet minder eervolle prijzen. Vrienden, familie en fans moedigden de deelnemers aan tijdens deze geweldig leuke dag ! And the winner is... eigenlijk iedereen ! 'Dancing House of Horror' kreeg de Gouden Schuiver (Originaliteitsprijs), 'The LoveBirds' kregen de Eenheidsprijs, terwijl Diana Angenent uit datzelfde team er van door ging met de Koksprijs (voor een lekkere groentesnack met nog lekkerder sausje), Andries Blom en Jolanda van Roon werden Jack & Jill in Engelse Wals en de Wisselbeker ging voor de tweede maal naar het team van Ron en Woutje Veldhuijzen en hun troep 'Pirates of DE HAPPENING'. Alle teams gefeliciteerd !ROCK AND ROLL 3 MAART 2007 terug naar uit geweest         
Bianca, Cisca, Enny, Els, Jolanda en Robert, een bijna all-ladies team uit alle dansniveaus, bedachten en organiseerden dit geweldige themafeest. Een in stijl aangeklede zaal met o.a. ballonnen, strikken en oude platenhoezen, een echt werkende jukebox en een originele rode coca cola-automaat, oude films op een filmdoek, een welkomstdrankje, popcorn en andere fifties-lekkernijen plus een jive-wedstrijd als spelelement legden de basis voor dit feest. Het feit dat de meeste gasten hun kleding aan het thema hadden aangepast, een fotograaf die van iedereen een foto maakte die je direct mee naar huis kon nemen plus een heuse live-band maakte dit een superswingende avond die de gasten zich nog lang zullen kunnen herinneren. Het raadsel van de babyfoto is echter door niemand opgelost...(dat was dan ook een grapje, overigens). Hieronder enkele foto's, wil je meer zien, zorg dan dat je het ouderwetse fotoboek niet mist ! Foto's modern per email nabestellen kan via de informatie in dit boek.

Dit feest was het tweede van drie themafeesten die in seizoen 06-07 zijn georganiseerd in het kader van de themafeestenwedstrijd van DE HAPPENING . De gasten van dit feest gaven deze avond gemiddeld een 8,67 op het beoordelingsformulier, en er waren maar liefst 22 tienen (waarvan driemaal 10+, wat eigenlijk niet kan natuurlijk), 5 maal 9 1/2 en wel 23 negens bij ! Kijk hierboven voor het verslag van het derde en laatste feest: Holland Party op 5 mei !

         

WK CLASSIC SHOWDANCE 10 DECEMBER 2006
terug naar uit geweest
Jos en Yolande wonnen 2 kaarten voor de voorronde van het WK Classic Showdance, dat werd verdanst in Ermelo. Zij beleefden een topmiddag met een uitstekend verzorgd koffie complet en superdansshows !

       

PIETENPARTY 2 DECEMBER 2006 terug naar uit geweest
Een gezellige hemafeest dansavond met voor iedereen een glas warme Bisschopswijn of Chocolademelk, strooigoed en pepernoten op tafel plus een mooi kado uit de zak van C 1000 (zie hieronder bij 1 april 2005)! Onze twee vrolijke Pieten konden bovendien een aantal gasten verrassen met een mooi kado, dat tevoren door hun eigen anonieme Sinterklaas was aangereikt. Bij Piet op schoot en samen Sinterklaasliedjes zingen hoorde er natuurlijk ook bij !HEEL NEDERLAND DANST 16 NOVEMBER 2006 terug naar uit geweest            
Verspreid over heel Nederland dansten ruim 260.000 mensen op het nummer 'What a feeling' van Irene Cara. Twee jaar daarvoor bracht deze dansactie 143.000 mensen op de been, te weinig voor een vermelding in het Guinness Book of Records, maar deze keer heeft het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen een echt wereldrecord te pakken ! Daarnaast wilde het NISB door deze actie iedereen uitnodigen om meer te bewegen. Als Swinging World Dansschool was in Almere  DE HAPPENING het enige steunpunt in deze actie, we hadden het dus druk rond die periode !  

1000 en 1 NACHT 14 OKTOBER 2006 terug naar uit geweest
Ron en Woutje, Ger en Henriette en John en Inge, 3 paren uit een van de Zilverclubs, bedachten en organiseerden dit bijzondere themafeest. Een waarzegster, een workshop buikdansen door Wendy, huisgemaakte oosterse hapjes naar authentiek recept, een aantal spelelementen waaronder het ontrafelen van het raadsel van de pyramide (een pittige puzzel, die toch echt wel klopte !), dit alles plus de moeite die veel gasten hadden gedaan om hun kleding aan het thema aan te passen, maakte deze avond uniek. 
Hieronder enkele foto's, wil je meer zien, kijk dan op www.arabiannight.web-log.nl .
 
Dit feest was het eerste van drie themafeesten die in seizoen 06-07 zijn georganiseerd in het kader van de themafeestenwedstrijd van DE HAPPENING. De gasten van dit feest gaven deze avond gemiddeld een 8,47 op het beoordelingsformulier, en er waren maar liefst 15 tienen en 9 negens bij ! 
Kijk hier boven voor het verslag van de volgende feesten: Rock and Roll op 3 maart en Holland Party op 5 mei !

              
 
VIS VAN START 26 AUGUSTUS 2006 terug naar uit geweest
Een echt stoere mannendag: zeevissen op de Noordzee vanuit IJmuiden. Een gemengd gezelschap van ervaren (zee)vissers en nieuwelingen, plus een aantal van hun vrouwen, liet zich in de boot nemen. Alles werd uitgelegd: van vangen tot schoonmaken, zodat zelfs de meest onervaren vissers er flink op los vingen. Aan het eind van de dag werd de vangst (deels al keurig gefileerd) verdeeld en ieder ging moe maar voldaan met een zootje vis naar huis voor BBQ, rookoven of koekenpan !KURHAUSGALA 12 MAART 2006 terug naar uit geweest
Omdat DE HAPPENING tijdens de dansmarathon van 13 november 2005 (zie hieronder) een flink deel van de totale landelijke opbrengst (€ 50.000,- met alle dansscholen samen) bij elkaar heeft gedanst, werden wij beloond met kaarten voor een super-dansevenement in het Kurhaus in Scheveningen. 
Deze kaarten hebben wij verloot, en 4 van onze leden (Tom, Sanne, Arnold en Bianca) beleefden een topmiddag met een heerlijke brunch en dansen om je vingers bij af te likken !

     

DANSMARATHON 13 NOVEMBER 2005: DANSEN HELPT ECHT ! terug naar uit geweest
Deze dansmarathon van NVD/Swinging World Dansscholen ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds was een groot succes. Op Omroep Flevoland Nieuws en Beneden Peil waren beelden van dit evenement te zien, en alle Almeerse kranten hebben verslag gedaan van dit evenement. Niet alleen Mw. Jorritsma, maar ook dhr. Rijnders, directeur van het Kinderfonds, en dhr. Hogenhout, voorzitter van de Nederlandse Algemene Danssport Bond, waren erbij aanwezig.  De totale opbrengst bij DE HAPPENING was maar liefst € 3476,85. Namens het Kinderfonds: BEDANKT !!
Kijk hier naar een filmpje Dansmarathon 2005

   

LORD OF THE DANCE DEMONSTRATIE STADHUISPLEIN 5 MEI terug naar uit geweest
Tijdens het bevrijdingsfestival was er muziek en dans. DE HAPPENING was gevraagd om op het podium op het Stadhuisplein iets bijzonders te laten zien. En dat is Lord of the Dance zeker !START SPAARACTIE & SAMENWERKING MET C1000 1 APRIL 2005 terug naar uit geweest
Met het Boodschappenbal is vanaf 1 april 2005 een de unieke samenwerking gestart tussen DE HAPPENING en C1000, met voordeel voor beide partijen: Alle klanten van C1000 Muziekwijk kregen in de zomer van 2005 bij besteding van 10,- aan boodschappen een gratis waarde coupon. Met deze coupons konden ze sparen voor korting op dansles bij DE HAPPENING. Inmiddels is deze C1000 een AH winkel geworden, maar ook met AH zijn de contacten uitstekend.

     

HALLOWEEN 2004, 2003, 2002...
terug naar uit geweest
Halloween was steeds een geweldig evenement: alles en iedereen versierd en verkleed !

          
 
TEAMMATCHES 2006, 2004, 2003, 2002... terug naar uit geweest
Ook eerdere jaren waren er superleuke teammatches:

2006 :      

2004 :      

2003 :      

2002 :